• 100% Luomusertifioituja tuotteita
  • Suomalainen, luotettava verkkokauppa
  • Nopea toimitus 1-3 arkipäivää
  • Ilmainen toimitus yli 70€:n ostoksiin
  • +358456179330 info@luomuherkut.fi
  • 100% Luomusertifioituja tuotteita
  • Suomalainen, luotettava verkkokauppa
  • Nopea toimitus 1-3 arkipäivää
  • Ilmainen toimitus yli 70€:n ostoksiin
  • +358456179330 info@luomuherkut.fi

Miksi luomua?

Luomu on suomen kieleen vakiintunut lyhenne luonnonmukaisesta maa- ja elintarviketaloudesta ja se tarkoittaa luonnonmukaista, ympäristöystävällistä ja eettisesti korkeatasoista ruoan tuotantotapaa. Luomu yhdistää ympäristön kannalta parhaat tuotantotavat, korkeat vaatimukset eläinten hyvinvoinnille sekä kuluttajien toiveet korkealaatuisista ja luonnollisista tuotteista.

Esimerkiksi luomuviljasta puhuttaessa tuotantotapa eroaa tavanomaisesti tuotetusta viljasta siten, ettei luomuviljaa lannoiteta teollisilla väkilannoitteilla eikä viljelyssä käytetä kemiallisia torjunta-aineita. Sen sijaan käytössä ovat eloperäiset lannoitteet ja huolellinen viljelykierto, jotka takaavat pellon kasvuedellytykset.

Monet ravintomme ja ympäristömme aineet vaikuttavat ihmisten terveyteen vasta pitkällä viiveellä; ehkä vasta seuraavissa sukupolvissa. Torjunta-aineiden jäämille ruoassa on asetettu turvalliseksi katsotut rajat, joita elintarvikkeet eivät saa ylittää. Kuluttajat altistuvat kuitenkin pienille sallituille jäämäpitoisuuksille koko elämänsä ajan. Useiden torjunta-aineiden yhteisvaikutuksia ihmisen terveyteen ei tunneta vielä lainkaan.

Makeisten ja herkkutuotteiden lisäainekuormat ovat usein huomattavia, joten haluamme tarjota puhtaampia vaihtoehtoja nautittavaksi kaikille sukupolville.

Voit lukea lisää luomusta ja luomuviljelystä: https://proluomu.fi

Luomuherkut Luonnon monimutoisuus luomu

LUONNON MONIMUOTOISUUS

Luomupelloilla elää tutkitusti lähes kolmannes enemmän kasvi- ja eläinlajeja kuin tavanomaisesti viljellyillä pelloilla.

Luomukasvintuotanto perustuu ravinteiden tehokkaaseen kierrätykseen, jotta uusiutumattomia luonnonvaroja voidaan säästää.

Kun maassa on hyvä mururakenne, lannoitteiden huuhtoutuminen pelloilta vesistöihin on pienempää kuin tavanomaisessa tuotannossa. Pohja- ja pintavesien saastuminen ja rehevöityminen vähenee ravinteiden tarkan kierrätyksen seurauksena.

Luomuherku Turvallista luomuruokaa

TURVALLISTA RUOKAA

Luomutuotteissa lisäaineiden käyttö on erittäin tarkoin säänneltyä ja suurin osa sallituista lisäaineista onkin peräisin luonnosta.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan luomuruokaa suosiva saa ruoastaan enemmän antioksidantteja kuin tavanomaisesti tuotettuja elintarvikkeita syövä. Luomulihassa ja -maidossa on noin 50 prosenttia enemmän terveydelle edullisia omega-3-rasvahappoja kuin tavanomaisesti tuotetussa.

Luomuruokailija ei myöskään altistu antibiooteille ruokansa kautta, sillä luomueläimille ei anneta antibiootteja sairauksien ennaltaehkäisyä varten.

Luomuherkut Eläinten hyvinvointi luomutiloilla

ELÄINTEN HYVINVOINTI

Luomueläinten hyvinvoinnin takaavat säännöt on kirjattu luomutuotannon ehtoihin. Niiden noudattamista valvotaan luomutiloilla vuosittain tehtävissä luomutarkastuksissa. Keskiössä ovat tilan ja oikeanlaisen ravinnon merkitys.

Riittävä tila ja liikkumismahdollisuus vähentävät eläinten stressiä ja sairastavuutta.

Luomutilojen eläimet myös ruokitaan niille luonnollisella ravinnolla ilman geenimuunneltuja ja antibioottisesti vaikuttavia ainesosia.