• 100% Luomusertifioituja tuotteita
 • Suomalainen, luotettava verkkokauppa
 • Nopea toimitus 1-3 arkipäivää
 • Ilmainen toimitus yli 70€:n ostoksiin
 • +358456179330 info@luomuherkut.fi
 • 100% Luomusertifioituja tuotteita
 • Suomalainen, luotettava verkkokauppa
 • Nopea toimitus 1-3 arkipäivää
 • Ilmainen toimitus yli 70€:n ostoksiin
 • +358456179330 info@luomuherkut.fi

Hei hei synteettinen purukumi

Oletko huomannut, että maahan heitetty purukumi ei tunnu katoavan koskaan? Löydät sen saman seinätiilien rakoon liiskatun purukumin uudelleen ja uudelleen ohikulkiessasi. Tyypillinen kaupasta löytyvä purukumi sisältää synteettisen purukumimassan, jota on höystetty keinotekoisilla makeutus-, säilöntä- ja väriaineilla. Tavanomaisia purukumeja ei suositella nieltäväksi, mutta me emme usko myöskään muoviyhdisteiden jauhamisen tekevän sinulle hyvää, joten valikoimamme purukumeissa on käytetty vain luonnollisia ainesosia ja aitoa purukumimassaa, joka kerätään puusta.

Lue alta lisää siitä mitä tavanomaiset purukumit tyypillisesti sisältävät ja ymmärrät miksi emme suosittele niitä. Kerromme myös lisää perinteisistä ja luonnonmukaisista Chicza -purukumeista, jotka ovat arvojemme mukaisesti biohajoavia, 100% luonnonmukaisia ja jotka kerätään ekologisesti kestävällä tavalla ikivanhoja perinteitä kunnioittaen.

Chicza - Aito biohajoava luomupurukumi

Ikivanhan Maya -intiaanien perinteen mukaan sademetsistä saadaan luonnonmukaista purukumimassaa, Chicleä, joka on 100% Chicza-purukumin perusta. Chicle on Sapotillapuun mahlaa/maitiaisnestettä, jota kerätään kestävin periaattein väliamerikan sademetsistä. Mahlan keräys muistuttaa kotimaista koivinmahlan keräystä, eikä se vahingoita sademetsän puukantaa. Chiclen tuotanto on tarkoin valvottua FSC-sertifikaatin standardien mukaista työtä. Mikä parasta, Chicza-purukumi on täysin biohajoavaa. Kun heität sen pois, sen täysin luonnonmukaiset ainesosat muuttuvat tomuksi viikoissa.

 • 100% Luomu
 • Vegaani
 • Biohajoava
 • Gluteeniton
 • Ilman lisäaineita tai synteettisiä yhdisteitä
 • Makeutettu Agave -siirapilla
 • Fairtrade -tuote
 • Kosher-sertifioitu
 • Kansainvälisen Vegan Societyn International V-Label Awards 2021 -voittaja
 
Fairtrade-periaatteiden mukaisesti tuotettua purukumia Luomuherkut.fi

HYVÄÄ ALKUPERÄISASUKKAILLE

Chicleros on nimitys heille, jotka keräävät Chicle-mahlaa elinkeinonaan. Chiclerosit ovat osa alkuperäisiä sademetsien yhteisöjä, jotka pitävät huolta muinaisista ekosysteemeistä. Heitä on n. 2000 ja perheineen he käsittävät lähes 10 000 henkilöä.

Ostamalla Chicza -purukumia tuet samalla alkuperäiskansojen perinteitä ja työtä.

Ekologisesti kestävää purukumin tuotantoa Luomuherkut.fi

KESTÄVÄÄ RAAKA-AINEEN KERÄYSTÄ

Mahla kerätään tekemällä puun kuoreen V-muotoisia viiltoja, joita pitkin mahla valuu hitaasti alhaalla odottaviin keräysastioihin. Yksi puu tuottaa mahlaa n. 3-5 kiloa, minkä jälkeen puun annetaan levätä 6-7 vuotta ennen uutta keruuta. Keruu ei vahingoita puita ja monet niistä ovatkin todella vanhoja, osa jopa yli 300-vuotiaita. Kun samasta puusta kerätään mahlaa yhä uudelleen, on toiminta ekologisesti kestävää.

Sademetsässä harjoitettava toiminta on FCS -sertifioitua. Luomuherkut.fi

ALKUPERÄN JÄLJITETTÄVYYS

Sademetsässä harjoitettava toiminta on FCS -sertifioitua (Forest Stewardship Council). Se tarkoittaa sitä, että jokainen Chicza-erä on tarkoin jäljitettävissä aina yksittäiseen Chiclerosiin sekä tarkkaan puun sijaintiin saakka. Harva tuote maailmassa tarjoaa yhtä tarkkaa jäljitettävyyttä.

Chicza is a very clear demonstration that it is possible to do things in harmony- not only in harmony with nature, but also between humans.

- Pablo Muñozledo

Purukumin synkkä salaisuus

Tavanomaisen purukumin perusmassa sisältää paljon kyseenalaisia ainesosia, joita ei välttämättä tuotepakkauksessa mainita. Kyseessä on vain harvoin luonnonkumi, sillä useimmiten perusmassa käsittää joukon synteettisiä kumeja, jotka valmistetaan maaöljystä. Siitä samaisesta, josta myös muovi valmistetaan. Osa näistä synteettisistä kumeista on käytännössä samaa tavaraa, jota käytetään esimerkiksi auton sisäkumeissa.

Tämä ei kuitenkaan ole purukumin ainoa ongelmakohta. Toinen ikävä ominaispiirre tavanomaisissa purukumeissa piileskelee niiden hormonitoimintaa häiritsevissä yhdisteissä. Purukumi saattaa sisältää hapettumisenestoaineina käytettyjä lisäaineita E320 ja E321 (BHA ja BHT). Ruokaviraston suositus näiden saannin enimmäismääriksi on varsin pieni eikä syyttä; jo hyvin pieninä määrinä nämä yhdisteet voivat joidenkin tutkimusten mukaan aiheuttaa kehitys- ja lisääntymishäiriöitä sekä ongelmia hermoston tai immuunipuolutuksen toiminnassa.

Nämä yhdisteet ovat ikävän yleisiä myös mm. kosmetiikassa ja pakkauksissa. Erityisesti lapsia ja raskaana olevia naisia ohjeistetaan välttämään kaikkia BHA- ja BHT-yhdisteitä sisältäviä tuotteita, sillä jopa pienet annokset lisäävät yhdisteiden kokonaisvaikutusta.

Useimmat tavanomaiset purukumimerkit

"Gum Base eli purukumin perusmassa" (polyisobutyleeni + polyvinyyli asetaatti + styreenibutadieenikumi + butyylikumi + parafiini + mikrokiteinen vaha + hydrogenoitu kasviöljy + lesitiini) + Aspartaami + Asesulfaami K + Sukraloosi + Glyseriini + Sorbitoli + Maltitoli + Xylitoli + Isoglukoosi + keinotekoitset makuaineet + keinotekoiset väriaineet + Titanium Dioksidi + Calsium Caseiini Peptiini + Butyylihydroksianisoli (BHA) + BHT

Chicza-purukumin ainesosat

Sokeriruoko* + Purukumimassa* (%100 Chicle) + Glukoosi* + Agave -siirappi* + luonnolliset maut*

*Sertifioitu luomuraaka-aine

TUTUSTU CHICZA -VALIKOIMAAMME

Palkittu vegaanituote Chicza-purukumi saatavilla Luomuherkut -verkkokaupasta

PALKITTU VEGAANITUOTE

Cicza voitti vuonna 2021 International V-Label Awards -palkinnon kategoriassa "makeiset ja snacksit"!

Maailman johtava vegaani- ja kasvistuotteiden merkki V-Label palkitsee vuosittain parhaat vegaani- ja kasvispohjaiset tuotteet eri kategorioissa.

Vegan Society takaa, että tuote ja sen valmistusprosessi eivät sisällä eläinperäisiä tuotteita, sivutuotteita tai johdannaisia, tuotetta ei ole testattu eläimillä eikä se sisällä geenimuunneltuja organismeja (GMO).

World-leading vegan & vegetarian trademark V-Label just revealed the winners of this year’s International V-Label Awards at the Virtual Awards Ceremony held on November 4th. The international jury panel consisted of 15 leaders from the plant-based industry, vegan influencers, and representatives of NGOs.

 

Yksinkertainen ja luonnonmukainen valmistustapa

Suunnattoman laajat trooppisen sademetsän alueet Meksikon kaakkoisosissa sulautuvat Keski-Amerikan sademetsäalueisiin muodostaen yhdessä maailman toiseksi suurimman sademetsäalueen. Quintana Roon, Campechen ja Yucatànin alueilla Meksikossa sijaitsee valtava sademetsäalue, joka jatkaa kukoistustaan sademetsien suojelun myötä. Toisin kuin muilla alueilla Meksikossa, jossa jopa 80% alkuperäisestä viidakosta on kadotettu puunhakkuiden ja maatalouden tieltä, täällä luotetaan perinteisiin menetelmiin luonnon suojelemiseksi.

Chicle eli mahla kerätään puista perinteisen menetelmin juoksuttamalla. Se keitetään tahmeaksi ja muotoillaan laatoiksi, joita kutsutaan nimellä 'marquetas'. Ne sulatetaan yhdessä luonnollisten vahojen kanssa ja lopputuloksena on luonnonmukainen purukumimassa. Kuumaan massaan sekoitetaan luonnonmukaiset maut sekä Agave -siirappi. Agave -siirapilla on matala glykeeminen indeksi, mikä tarkoittaa sitä ettei sen nauttiminen nosta verensokeria, kuten vaikka tavallinen sokeri. Siksi se on suositeltavampi makeutukseen kuin useat muut teollisuuden käyttämät makeuttajat. Lopuksi massa muotoillaan valmiiksi purukumilevyiksi.

Luomuherkut 100% biohajoava

100% BIOHAJOAVA

Sanotaan, että Chicza tulee maasta ja palaa maahan. Kuin lehti putoaa puusta. Se pitää täysin paikkansa, sillä toisin kuin tavallinen purukumi Chicza on täysin biohajoavaa.

Luomuherkut Kosher

KOSHER-SERTIFIOITU

Chicza on täyttää juutalaisen yhteisön tarkat Kosher-laatuvaatimukset. Moni uskonnollisesta taustasta riippumatta valitsee Kosher-tuotteen, koska ne ovat turvallisempia ja terveellisempiä. Kosher- tuotteet voivat sopia paremmin myös allergikoille ja tiettyille ainesosille herkille ihmisille.

Luomuherkut ei aspartaamia

VASTALAUSE ASPARTAAMILLE

Chicza on makeutettu Agave -siirapilla, jolla on tunnetusti erittäin matala glykeeminen indeksi. Agave -siirappi sisältää paljon fruktoosia, eli hedelmissä luontaisesti esiintyvää hedelmäsokeria.